Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mesajul premierului Chicu de Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități

© Photo : Guvernul Republicii Moldova Prim-ministrul Ion Chicu, cu un mesaj de Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități
Prim-ministrul Ion Chicu, cu un mesaj de Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Ion Chicu a venit cu un mesaj de Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. Declarațiile oficialului.

CHIȘINĂU, 3 dec - Sputnik. În data de trei decembrie este marcată Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. Premierul Ion Chicu a venit cu un mesaj cu acest prilej. Potrivit lui, această dată are o mare importanță socială educativă – este un prilej în plus să conștientizăm că putem și trebuie să fim mai buni și mai toleranți. În discursul său a precizat că societatea noastră parcurge o perioadă complicată de constituire a statului, iar acesta ar fi un motiv pentru care unele decizii sunt luate cu întârziere.

”Dizabilitatea nu este o stare fizică. Dizabilitatea este o diferență care împiedică participarea deplină și eficientă a persoanei la viața socială în condiții egale. Dar barierele pot fi reduse și noi putem asigura o participare mai amplă a persoanelor cu dizabilități în viața socială – trebuie doar să deschidem mai larg inimile”, a precizat Ion Chicu. 

Ion Chicu a reiterat că reprezentanții Guvernul se vor implica în procesul de reducere a barierelor ce sunt puse în fața persoanelor cu dizabilități pentru a putea fi valorificat potențialul acestora.

Банкноты номиналом 200 и 500 лей  - Sputnik Moldova
Societate
Bani mai mulți pentru persoanele vârstnice și cele cu dizabilități: Ce a decis Parlamentul

”Transformarea dizabilității în abilitate prin asigurarea accesului la mediul fizic, social, economic și cultural, la sistemele de ocrotire a sănătății și de învățământ, la informare și comunicare, va contribui pe termen lung la bunăstarea generală, la dezvoltarea socială și economică a țării”, a mai punctat Ion Chicu. 

Premierul a mai declarat că pornind de la principiul drepturilor egale și inalienabile ale tuturor cetățenilor Republicii Moldova, Guvernul va promova în continuare politici de egalizare a șanselor de realizare a drepturilor economice, sociale, civile, culturale și politice ale fiecărui membru al societății.

”Evenimentele organizate în aceste zile ne dau posibilitatea să cunoaștem noi exemple de perseverență, demnitate și insistență în realizarea aspirațiilor. Protagoniștii expoziției de fotografii, lansată astăzi în incinta Guvernului, prin atitudinea lor, reușesc să inspire, fiind activ implicați în proiecte naționale și internaționale, care promovează incluziunea socială”, a mai declarat premierul. 
Fluxul de știri
0