Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Angajat de la ”Fulger”, cercetat într-un dosar penal: De ce este învinuit

© Sputnik / Miroslav Rotari Бригада полиции специального назначения "Fulger"
 Бригада полиции специального назначения Fulger  - Sputnik Moldova
Abonare
Un fost angajat de la ”Fulger” și un fost polițist de la Hâncești au ajuns în vizorul Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI.

CHIȘINĂU, 3 dec – Sputnik. Două cauze penale au fost inițiate împotriva unui fost angajat al Brigăzii de poliție cu destinație specială „FULGER” a Inspectoratului General al Poliției și a unui fost angajat al Inspectoratului de Poliție Hâncești.

Bancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Societate
Ce au pățit mai mulți șoferi care au încercat să mituiască polițiștii

Cei doi sunt cercetați penal pentru trafic de influență. Potrivit informațiilor preliminare, aceștia ar fi pretins şi primit de la doi locuitori ai municipiului Chișinău mijloace bănești în sumă de 1300 de euro, susținând că ar avea influență asupra unor persoane publice din cadrul Secției calificare a conducătorilor auto Hâncești a ÎS „CRIS Registru” și a filialei Hâncești a ÎS „Centrul de pregătire a specialiștilor pentru Armata Națională” și că i-ar putea determina pe aceștia să faciliteze susținerea probelor practice și obținerea permisului de conducere fără a susține examenele de calificare.

Acțiunile ilegale ale foștilor polițiști au fost documentate în perioada 2018-2019 de ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI, de comun cu angajații Procuraturii  Anticorupție și Centrului Național Anticorupție.

În privința celor doi au fost inițiate două cauze penale pentru infracțiunea  trafic de influență. Ei riscă amendă în mărime de la 2000 la 3000 unități convenționale sau închisoare de până la 5 ani.

Totodată, SPIA menționează în comunicat că, în timpul documentării, angajatul  Brigăzii de poliție cu destinație specială „FULGER” a IGP al MAI activa în cadrul Detașamentului nr.3 al BPDS „FULGER”  a IGP, iar în prezent fostul angajat al IP Hâncești a fost dat în căutare.

Fluxul de știri
0