Tensiuni NATO - Trump are întrevederi cu ”greii Europei” – nu și cu cei mici!

© AP Photo / Susan WalshКлаус Йоханнис и Дональд Трамп
Клаус Йоханнис и Дональд Трамп - Sputnik Moldova
Abonare
Preşedintele SUA este așteptat să sosească în cursul acestei nopți în capitala Marii Britanii, va avea și întâlniri bilaterale.

BUCUREȘTI, 2 nov - Sputnik, Evan Răutu. Donald Trump, va participa la summitul NATO de la Londra. Preşedintele SUA este așteptat să sosească în cursul acestei nopți în capitala Marii Britanii.

Drapelele statelor NATO - Sputnik Moldova
”Cu josul în sus”: Expert - de ce Rusia este percepută drept o amenințare pentru NATO

Conform presei internaționale, Trump va avea întrevederi bilaterale cu ”greii Europei” - Angela Merkel, cancelarul Germaniei, și Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, dar şi cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

Întâlnirea survine în momente tensionate pentru NATO – în urma declarațiilor lui Macron, a rezistenței Germaniei față de cheltuielile impuse de SUA – dar și în urma atitudinii Turciei. Nu în ultimul rând pretențiile Bulgariei fac să sporească tensiunile din NATO.

În cadrul reuniunii, Donald Trump se va întâlni la un dineu de lucru cu liderii din România, Estonia, Letonia, Lituania, Grecia, Polonia, Bulgaria şi Marea Britanie.

Până la ora actuală, pe agenda președintelui român Iohannis nu este menționat nimic în legătură cu o posibilă întâlnire cu Donald Trump.

Reamintim că reuniunea NATO se va desfăşura marţi şi miercuri la Londra.

Fluxul de știri
0