Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Construcția primului pod rutier care leagă Rusia și China a fost terminată - Video

© Sputnik / Дмитрий Тупиков / Accesați arhiva multimediaЗавершено строительство моста через Амур между Россией и Китаем
Завершено строительство моста через Амур между Россией и Китаем - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Construcția podului lung de un kilometru care traversează râul Amur a fost finalizată în Orientul Îndepărtat, podul legând Rusia de China. Podul va fi pus în funcțiune definitivă în 2020.

CHIŞINĂU, 2 dec – Sputnik. Primul pod rutier care leagă Rusia de China, având o lungime de peste un kilometru, este finalizat, anunţă presa rusească, citată de Sputnik France.

Podul va conecta orașul rus Blagoveşcensk cu cel chinez Heihe, cu scopul de a crește volumul traficului de marfă între cele două țări. Construcția podului a început în 2016.

„Podul are o importanță strategică pentru noi. Aceasta este un proiect foarte serios pentru regiunea noastră”, a declarat Vassili Orlov, guvernatorul regiunii Amur, în cadrul unei ceremonii speciale marcând finalizarea proiectului.

Ministerul rus pentru Orientul Îndepărtat și al Dezvoltarea regiunii Arctice a anunțat vineri că podul va fi deschis circulației în primăvara anului 2020, iar până atunci va fi folosit doar pentru camioane de marfă.

Construirea podului, plănuită de aproape treizeci de ani, dar amânată constant, a necesitat construcția de noi drumuri de peste 20 km și a fost realizată de o companie ruso-chineză.

Printre altele, proiectul are scopul să determine creşterea la două milioane a fluxului de turiști din China.

În 2020, se aşteaptă deschiderea unei telecabine transfrontaliere între Heihe și Blagoveshchensk, proiectată de firma olandeză de arhitectură UNStudio.

Fluxul de știri
0