Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Oficial: Noi taxe în 2020 - Iată ce se va întâmpla cu coletele din Italia

© Sputnik / OsmatescoDorel Noroc
Dorel Noroc - Sputnik Moldova
Abonare
Limita de import aerian și terestru a coletelor poștale, transmise de persoane fizice, va rămâne în 2020 la valoarea de 430 de euro, și respectiv 300 de euro.
Oficial: Noi taxe în 2020-Iată ce se va întâmpla cu coletele din Italia

Din 1 ianuarie 2020, scade valoarea, de la 430 euro și 300 de euro la 200, a cumpărăturii achiziționate prin colete poștale de la agenți economici. Secretarul de Stat la Ministerul Finanțelor, Dorel Noroc, a precizat pentru Sputnik Moldova că pentru anul viitor a  fost modificată legislația fiscală unde s-a propus reducerea la 200 de euro a limitei de import neimpozabile a mărfurilor pentru persoanele fizice care primesc colete prin poștă internațională de la persoane juridice.

„Dacă persoanele fizice primesc colete de natură necomercială de la persoane juridice în valoare de până la 200 de euro, vor fi scutite de plata impozitelor şi taxelor. În cazul în care valoarea coletului depășește 200 de euro, persoanele fizice vor trebui să plătească TVA, pe baza valorii impozabile”, a precizat Dorel Noroc.

Limita de import aerian și terestru a coletelor poștale transmise de personae fizice, va rămâne în anul 2020 la valoarea de 430 de euro și respectiv 300 de euro. Totodaă, din 1 ianuarie 2020, scade valoarea, de la 430 euro și 300 de euro la 200, a cumpărăturii achiziționate prin colete poștale de la agenți economici. Adică, dacă anul acesta putem cumpăra mărfuri în valoare de 430 aerian și 300 de euro terestru de la magazinele online prin această metodă și fără plata taxelor vamale, atunci din 1 ianuarie 2020 vom putea procura mărfuri prin colete poștale în valoare de doar 200 de euro dacă vrem să nu plătim taxe vamale. Pentru persoanele care primesc colete din Italia și alte state, de la rude sau prieteni, plafonul va rămâne neschimbat, respectiv 430 de euro și 300 euro

„Totodată,Ministerul Finanțelor intenționează să transfere treptat serviciile poștale din Moldova la standardele internaționale. Măsurile propuse în legislația  fiscală și vamală vor asigura bugetul cu circa 170 de milioane lei”, a precizat Dorel Noroc.

Guvernul a aprobat recent proiectul politicii bugetar-fiscale și vamale și proiectul legii bugetului de stat pentru anul 2020. Documentele urmează să fie examinate de Parlament.

Fluxul de știri
0