Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prețul euro și al dolarului în weekend: Cursul valutar BNM

© Sputnik / Miroslav RotariCurs valutar
Curs valutar - Sputnik Moldova
Abonare
La sfârşitul săptămânii, leul s-a depreciat față de euro și dolar timp de trei zile consecutiv. În weekend moneda națională îşi păstrat cotațiile zilei de vineri.

CHIȘINĂU, 1 dec – Sputnik. La cursul valutar al Băncii Naționale a Moldovei (BNM), în weekend, un dolar american echivalează cu 17,44 lei, un euro – cu 19,19 lei, o hrivnă ucraineană – cu 72 de bani, un leu românesc – cu 4,01 lei moldovenești, iar o rublă rusească – cu 27 de bani.

Vineri a fost a treia zi consecutivă a săptămânii în care leul s-a depreciat în raport cu principalele valute de referință. În total, euro și dolarul s-au scumpit cu 3-5 bani în această săptămână.

Deprecierea monedei naționale este însă nesemnificativă și lentă în această perioadă. Tendința rezultă din modificarea raportului dintre ofertă și cerere și practic nu are impact asupra pieței valutare interne și a economiei în general.

Fluxul de știri
0