Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce mesaj i-a transmis Igor Dodon omologului său român Klaus Iohannis

© Sputnik / Rodion ProcaIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon i-a adresat liderului de la Cotroceni, Klaus Iohannis un mesaj cu prilejul Zilei Naționale a României.

CHIȘINĂU, 1 dec - Sputnik. Șeful statului a scris într-un mesaj postat pe pagina sa de pe o rețea de socializare că relaţia dintre Republica Moldova şi România se dezvoltă în spiritul respectului reciproc și al atașamentului față de valorile comune, iar parteneriatul strategic este în continuă ascensiune.

”Ziua Naţională a României este un prilej deosebit pentru a Vă transmite, în numele meu şi al cetăţenilor Republicii Moldova, cele mai sincere felicitări pentru Dumneavoastră personal şi urări de bine, pace și progres pentru întregul popor român”, a menționat președintele.

În context, Igor Dodon a reiterat că Republica Moldova este deschisă pentru a sprijini avansarea agendei bilaterale în domeniile de interes comun, în special în ceea ce privește implementarea proiectelor prioritare, menite să sporească gradul de bunăstare a cetățenilor noștri.

Întrevedere cu Președintele Republicii Moldova, domnul Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Dodon către Iohannis: România și Moldova, cât mai departe de false dezbateri geopolitice

Acum două zile, Igor Dodon a participat la recepția oferită de Ambasada României cu prilejul Zilei Naționale a României. Șeful statului i-a mulțumit atunci României pentru asistența financiară oferită în baza acordurilor bilaterale nerambursabile și i-a adresat poporului român felicitări şi urări de bine, pace și progres.

”Am constatat cu satisfacție că relațiile actuale dintre Republica Moldova și România sunt în continuă ascensiune. România a fost şi rămâne partenerul nostru strategic. La baza acestei relații este nu doar trecutul istoric, ci și legăturile culturale și interpersonale strânse, proiectele bilaterale consolidate pe care le implementăm cu succes în diverse sectoare”, a menționat șeful statului.

Fluxul de știri
0