Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Număr record de accidente în Chișinău: Iată câte mașini s-au ciocnit în doar câteva zile

© Sputnik / Miroslav RotariAccident în sectorul Buiucani, 30 septembrie 2019
Accident în sectorul Buiucani, 30 septembrie 2019 - Sputnik Moldova
Abonare
Ceața, lapovița și carosabilul alunecos le dau mari bătăi de cap șoferilor, care trebuie să fie de zeci de ori mai prudenți atunci când conduc mașina în astfel de condiții meteorologice.

CHIȘINĂU, 30 nov - Sputnik. Direcția de Poliție a municipiului Chișinău anunță că în doar șase zile în capitală s-au produs 356 de accidente rutiere, soldate cu 31 de persoane rănite. 

Cele mai multe coliziuni s-au produs în zilele de joi și vineri, când s-au înregistrat 78 și, respectiv, 84 de accidente. Poliția Capitalei îi îndeamnă pe șoferi să fie cât se poate de vigilenți în trafic, în cazul condițiilor meteo nefavorabile. 

”Conducătorii auto trebuie să manifeste atenţie sporită în legătură cu reducerea vizibilităţii prin aburirea parbrizului și a geamurilor laterale ale autoturismului. Acest lucru poate crea dificultăți în ceea ce privește estimarea distanţei și vitezei mașinii care vine din sens opus, sau de pe un drum adiacent și astfel se pot produce accidente rutiere”, se menționează într-un comunicat de presă al Poliției Capitalei.
 
Poliţia le recomandă conducătorilor auto să adapteze permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și să se asigure înaintea efectuării oricărei manevre rutiere. De la începutul anului 2019, în Chișinău s-au produs peste 9.000 de accidente rutiere. 
Fluxul de știri
0