Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Motivul pentru care voturile exprimate la alegeri vor fi renumărate în 17 localități

© Sputnik / Miroslav RotariВыборы президента 2016 второй тур
Выборы президента 2016 второй тур  - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Electorală Centrală anunță că voturile exprimate în cadrul scrutinului local vor fi renumărate în 17 localități, în urma unor hotărîri emise de instanțele de judecată.

CHIȘINĂU, 30 nov - Sputnik. Magistrații au dispus renumărarea voturilor în suburbiile capitalei Băcioi, Codru și Durlești, în urma unor contestații depuse de candidații care nu au ieșit învingători după întocmirea proceselor verbale în urma alegerilor locale din luna octombrie.

CEC - Sputnik Moldova
Politică
Informații de la CEC: Câți ani are cel mai tânăr primar ales la scrutinul din 3 noiembrie

Din același motiv vor fi renumărate voturile în trei localități din raionul Călărași, în două din raionul Cimișlia, în orașele Drochia, Ialoveni, Nisporeni, în comuna Ciorești, în souă sate din raionul Orhei, în comuna Micăuți din raionul Strășeni, în satul Hirișeni din raionul Telenești și în localitatea Congazcicul de Sus din Găgăuzia. 

Pentru munca suplimentară în cadrul procesului de renumărare a voturilor în cele 17 localități, Comisia Electorală Centrală a dispus alocarea a peste 651 de mii de lei. Din acești bani vor fi plătiți funcționarii electorali, care vor trebui să se convoace și să întocmească procese verbale noi, după renumărarea voturilor. 

Hotărârea Comisiei Electorale Centrale a fost înaintată Ministerului de Finanțe, care va trebui să aloce resursele necesare din bugetul de stat. 

Fluxul de știri
0