Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ion Chicu a convocat ședința Guvernului în weekend: Ce subiecte au fost discutate

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Premierul Ion Chicu a convocat astăzi ședința Guvernului. Iată ce subiecte au fost discutate de cabinetul de miniștri.

CHIȘINĂU, 30 nov - Sputnik. Premierul a convocat o ședință menită să identifice oportunitățile de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare în Republica Moldova. La ședință au participat ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi; ministrul Apărării, Victor Gaiciuc; dar și un grup de experți în domeniu.

Встреча Игоря Додона с премьером, спикером и мэром Кишинева - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon i-a chemat pe miniștri sâmbătă la Guvern: Vezi motivul

Premierul a menționat faptul că existența unui singur aeroport internațional în țara noastră reprezintă un element de monopol, iar dezvoltarea unor noi aeroporturi internaționale va crea condiții de competitivitate în domeniu, va oferi pasagerilor posibilitatea de a alege și, în rezultat, va determina diminuarea tarifelor la bilete și serviciile avia.

În final, șeful Guvernului a precizat că decizia de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare în Republica Moldova va fi luată doar după realizarea unui studiu de fezabilitate care va prezenta raționamentele economice. Totodată, prim-ministrul a solicitat formarea unui grup de lucru, condus de Anatol Usatîi, ministrul Economiei și Infrastructurii, care va identifica căile de realizare a studiului de fezabilitate menționat.

Fluxul de știri
0