Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Transnistria va avea propria bancă electronică a locurilor de muncă

© AP Photo / Jeff WhiteNotebook
Notebook - Sputnik Moldova
Abonare
Noul portal care va conține informații de ultimă oră privind cererea și oferta pe piața forței de muncă din regiunea transnistreană urmează să fie lansat în anul care vine.

TIRASPOL, 28 nov – Sputnik. Urmând exemplul altor state, în Transnistria va fi creată o bază comună de date a locurilor de muncă vacante. Acest lucru este prevăzut în legea privind ocuparea forței de muncă adoptată în lectura finală.

„Baza de date va conține informații despre: posibilitățile de angajare în câmpul muncii, angajatorii care au nevoie de lucrători, locurile de muncă și posturile vacante, cetățenii care caută un loc de muncă”, a menționat Oleg Fedotov, reprezentantul Ministerului Asistenței Sociale.

Datorită legii adoptate, angajatori vor avea la dispoziție un nou mecanism comod pentru a identifica persoanele care își caută un loc de muncă. Pentru doritorii de a se angaja în câmpul muncii, această bază de date reprezintă o posibilitate de a-și plasa anunțul operativ și fără dificultăți suplimentare.

Serviciul de presă al Parlamentului din Tiraspol a comunicat că lansarea proiectului de informare online privind locurile vacante în întreaga Transnistrie este preconizată pentru anul viitor. Cu timpul, acesta ar putea deveni parte a portalului Servicii de Stat. La ora actuală această informație poate fi găsită pe site-ul Fondului de stat unic al asistenței sociale.

Un alt avantaj al noului sistem de informare „Banca posturilor vacante și CV-urilor solicitanților de locuri de muncă” este faptul că acesta nu va avea limite teritoriale: toți transnistrenii se vor putea informa despre ofertele de muncă.

În momentul de față, în centrele de promovare a ocupării forței de muncă din toată regiunea sunt înregistrați peste 3.000 de șomeri.

Fluxul de știri
0