Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Euro și dolarul s-au scumpit și astăzi: Cursul valutar BNM pentru 29 noiembrie

© Sputnik / Miroslav RotariКурс валют
Курс валют  - Sputnik Moldova
Abonare
Prețul dolarului și euro a urcat cu 3 bani de joi până vineri, la cursul valutar al Băncii Naționale. Moneda națională se depreciază a treia zi consecutiv în raport cu principalele valute de referință.

CHIȘINĂU, 29 nov – Sputnik. La cursul valutar al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) pentru vineri, 29 noiembrie, un dolar american echivalează cu 17,44 lei, un euro – cu 19,19 lei, o hrivnă ucraineană – cu 72 de bani, un leu românesc – cu 4,01 lei moldovenești, o rublă rusească – cu 27 de bani.

Este a treia zi consecutivă din această săptămână în care leul se depreciază în raport cu principalele valute de referință. În total, euro și dolarul s-au scumpit cu 3 și, respectiv, 5 bani săptămâna aceasta.

Prin urmare, deprecierea monedei naționale este nesemnificativă și lentă în această perioadă, rezultă din modificarea raportului dintre ofertă și cerere și practic nu are impact asupra pieței valutare interne și economiei în general.

Fluxul de știri
0