Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cel mai cunoscut inventator din Moldova: Iată cine este

© Photo : Guvernul RMDecernarea premiului ”Inventatorul Remarcabil”, INFOINVENT
Decernarea premiului ”Inventatorul Remarcabil”, INFOINVENT - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Iată cine este câștigătorul premiului Guvernului ”Inventatorul Remarcabil” din acest an, oferit în cadrul Expoziţiei Internaţionale Specializate „INFOINVENT”, organizate de AGEPI.

CHIȘINĂU, 28 nov - Sputnik. Nicolae Eremia, doctor habilitat în ştiinţe agricole, profesor universitar, Universitatea Agrară de Stat din Moldova, este câștigătorul premiului Guvernului ”Inventatorul Remarcabil”, în valoare de 10 mii de lei. Premiul a fost acordat pentru ciclul de invenţii în domeniul medicinii veterinare.

”Nicolae Eremia are la activ 42 de brevete de invenţie obţinute atât în Republica Moldova, cât şi în Rusia, Belarus şi Ucraina”, precizează Guvernul printr-un comunicat.
© Photo : Guvernul RMNicolae Eremia, doctor habilitat în ştiinţe agricole
Cel mai cunoscut inventator din Moldova: Iată cine este - Sputnik Moldova
Nicolae Eremia, doctor habilitat în ştiinţe agricole

El şi-a consacrat activitatea cercetărilor complexe în ameliorarea fondului genetic şi nutriţia animalelor, siguranţa produselor de origine animală şi perfecţionarea tehnologiilor de creştere a animalelor şi albinelor, de obţinere, certificare şi utilizare a produselor apicole în zootehnie şi medicină veterinară.

Infoinvent - Sputnik Moldova
"INFOINVENT 2019: Expoziție internațională la Chișinău
Prin cercetările sale, inventatorul a contribuit, în mod deosebit, la dezvoltarea ramurii apicole, la perfecţionarea tehnologiilor de obţinere a produselor apicole şi la folosirea acestora în apiterapie.

Premiul a fost decernat în cadrul Expoziţiei Internaţionale Specializate „INFOINVENT”, care s-a desfășurat în perioada 20-23 noiembrie 2019.

Expoziţia Internaţională Specializată „INFOINVENT” a fost organizată de către Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) și Centrul Internaţional de Expoziţii (C.I.E.) „Moldexpo” S.A., în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Agenția Națională pentru Cercetare şi Dezvoltare.

La eveniment au participat aproximativ 80 de instituții și întreprinderi, tineri creatori și inventatori din circa 10 ţări, care au prezentat la standurile expoziționale peste 450 de invenții, produse/servicii inovative și creative, proiecte de cercetare, de inovare și de transfer tehnologic.

Fluxul de știri
0