Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia îşi perfecționează Su-57 - „un succes uriaș la export”

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Accesați arhiva multimediaМногофункциональный истребитель Су-57 на репетиции воздушной части парада Победы в Москве
Многофункциональный истребитель Су-57 на репетиции воздушной части парада Победы в Москве - Sputnik Moldova
Abonare
Cel mai avansat avion de luptă rusesc de generaţia a cincea Su-57 va deveni nu numai „coloana vertebrală” a forței aeriene naționale, dar va avea şi un succes uriaş pe piața internațională, cu condiția ca tehnologia să ajungă rapid la maturitate.

BUCUREŞTI, 28 nov – Sputnik, Doina Crainic. În cadrul spectacolului aerian MAKS care a avut loc în apropierea Moscovei, Sukhoi, cel mai mare producător rusesc de avioane de luptă, a promovat pentru prima dată versiunea de export a proiectului pilot Su-57. Iar în noiembrie au apărut imagini cu aeronavele ruseşti care intră în producția în serie - o etapă importantă pentru orice sistem complex de arme.

RT a discutat despre viitorul aeronavei cu Vadim Lukashevici, care a lucrat ca inginer de avioane pentru Sukhoi între 1985 și 1992 și ulterior a devenit expert independent în aviație. El a spus că aeronava are potențialul de a deveni un succes major pe piață.

„Odată ce Su-57 ajunge în etapa în care îndeplinește toate cerințele pentru a fi un avion de luptă de generația a cincea, succesul la export va fi cu adevărat imens”, a spus expertul.

Numărul de cumpărători potențiali este mare, având în vedere că singura ofertă concurentă în acest moment este avionul militar proiectat de SUA Lockheed Martin F-35. Ankara a fost dată afară din programul F-35 ca pedeapsă pentru achiziționarea sistemului rusesc de apărare aeriană S-400.

Pe lista ţărilor care ar putea fi interesate de un avion avansat de luptă multifuncțional rusesc se află de la operatorul tradițional de arme ruseşti India, la mai multe state din America Latină, până la Egipt, Emiratele Arabe Unite, Pakistan și Indonezia.

„Motoarele rusești cu tracțiune vectorizată și alte tehnologii care permit efectuarea de manevre aeriene spectaculoase sunt bune nu numai pentru spectacolele aeriene. Aș spune că avioanele de luptă ruseşti, inclusiv Su-57, nu au egal în ceea ce privește luptele aeriene”, a declarat Vadim Lukashevici.
Fluxul de știri
0