Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Va fi sau nu majorată vârsta de pensionare a militarilor și polițiștilor – ce spune Voicu

© Sputnik / Vladimir PolusatovPavel Voicu
Pavel Voicu - Sputnik Moldova
Abonare
Intenția guvernării PSRM-ACUM de a majora vârsta de pensionare a militarilor și judecătorilor este un subiect ce a scandalizat persoanele angajate în acest domeniu.
Va fi sau nu majorată vârsta de pensionare a militarilor și polițiștilor – ce spune Voicu

Acum, după schimbarea parțială a puterii de la Chișinău, noul Ministru al Afacerilor Interne spune că majorarea vârstei de pensionare a militarilor este inoportună, iar acest lucru ar duce la plecări masive din sistem. Mai mult, Pavel Voicu spune că a primit asigurări din partea șefului statului, Igor Dodon, dar și a premierului Ion Chicu că acest lucru nu se va întâmpla.

”Aceste informații au adus o neclaritate în instituțiile de forță. Polițistul nu are sâmbătă și duminică, de sărbători e la datorie. Polițiștii și militarii nu au tocmai o meserie ușoară, inclusiv din punct de vedere psihologic. Eu am făcut o analiză a riscurilor pe termen imediat și lung și l-am informat pe comandantul suprem, adică președintele țării, care mi-a spus să transmit efectivului că nu va admite acest lucru. De această părere este și premierul. Nu va fi admisă nici ridicare cenzului de vârstă și nici calcularea indexărilor în regres”, a declarat Pavel Voicu în cadrul emisiunii ”Logica Puterii” de la Sputnik Moldova.

Un punct din acordul PSRM-ACUM, care a fost semnat înainte ca această alianță să se destrame, prevedea ”Revizuirea modalității de pensionare a judecătorilor și militarilor și alinierea la sistemul de pensionare național”. Această intenția a stârnit nemulțumirea angajaților din sistem.

Fluxul de știri
0