Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Locuri de muncă în Moldova: peste 12 mii de oferte îi așteaptă pe șomerii din țară

© Sputnik / Miroslav RotariЛюди в городе
Люди в городе - Sputnik Moldova
Abonare
Conform bazei de date a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, la data de 25 noiembrie 2019 erau în evidență 12406 locuri de muncă vacante.

CHIȘINĂU, 27 nov – Sputnik. Peste 12,4 mii de locuri de muncă vacante sunt oferite de agenții economici din Moldova. Conform bazei de date a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), la data de 25 noiembrie 2019 erau în evidență 12406 locuri de muncă vacante.

Ofertele de muncă sunt prezentate în aproape toate raioanele țării, iar cele mai multe în municipiile Chișinău, Bălți și Ungheni.

Люди в городе - Sputnik Moldova
Legea e lege, dar nu pentru toți sau cum unii patroni fură din salariile angajaților

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile 2239 de locuri de muncă vacante, constituind cca 18% din numărul total de locuri vacante. Majoritatea ofertelor de muncă sunt pentru specialiștii din sănătate – 530 de locuri vacante, inspectori și ofițeri – aproape 400, pentru specialiștii în învățământ – 250 de oferte de muncă.

Potrivit unei hotărâri de guvern, în prezent, pentru locurile de muncă vacante în autoritățile publice este stabilit moratoriu temporar.

Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă 10167 de locuri de muncă, ce constituie 82% din numărul total de locuri de muncă vacante. Dintre acestea, peste 3,1 mii sunt pentru specialiștii în industria textilă și confecții, peste 1100 – pentru lucrătorii în domeniul transport și telecomunicații.

Peste 900 de oferte de muncă sunt oferite pentru lucrătorii calificați în cadrul întreprinderilor industriale. Tot peste 900 de oferte de muncă sunt oferite pentru operatori, aparatişti, maşinişti la instalaţii și mașini.

Agenții economici au mai declarat aproape 600 de locuri de muncă vacante pentru lucrătorii în domeniul vânzărilor.

Fluxul de știri
0