Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Proiectul legii bugetului de stat pentru 2020 a fost aprobat - deficit de 7,4 miliarde

© Sputnik / Miroslav RotariДеньги
Деньги - Sputnik Moldova
Abonare
Cabinetul de Miniștri a aprobat astăzi proiectul de lege cu privire la bugetul de stat pentru anul 2020.

CHIȘINĂU, 27 nov – Sputnik. Proiectul bugetului de stat pentru anul 2020 a fost aprobat în ședința de astăzi a Guvernului.

Card, terminal de plăți electronice - Sputnik Moldova
Salariul mediu pe economie: S-a redus pentru bugetari și a crescut în mediul privat

Potrivit documentului, bugetul pentru 2020 presupune venituri în sumă de peste 44,1 miliarde de lei şi cheltuieli în sumă de peste 51,5 miliarde de lei. Deficitul bugetar se ridică la 7,4 miliarde de lei.

Informația cu privire la salariile angajaților din sectorul bugetar se conține în articolul 10 al Proiectului. Potrivit acestuia, calcularea salariilor angajaților din sistemul bugetare se stabilește de la valoarea de referință în mărime de 1650 de lei.

Ca o excepție de la prevederile actului normativ, se stabilesc și alte valori de referinţă. De exemplu, salariul persoanelor cu funcţii de demnitate publică din cadrul Parlamentului se va calcula de la valoarea de referință de 1000 de lei.

Встреча Игоря Додона с премьером, спикером и мэром Кишинева - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon i-a chemat pe miniștri sâmbătă la Guvern: Vezi motivul

Pentru personalul didactic şi personalul de conducere din instituţiile de învăţământ, conducătorii (directorii și directorii adjuncți) ai instituțiilor de educație timpurie, învățământ primar, gimnazial, liceal și profesional tehnic, cifra se ridică la 1750 de lei.

Cea mai mare valoare de referință la calcularea salariului, de 2600 de lei, este stabilită pentru judecătorii din cadrul Curţii Constituţionale, al Consiliului Superior al Magistraturii şi al Curţii Supreme de Justiţie.

Potrivit proiectului bugetul de stat pentru 2020, pentru implementarea Programului de stat „Prima casă” se prevăd alocaţii în sumă de 70 de milioane de lei, inclusiv 50 de milioane de lei pentru onorarea garanţiilor de stat în cadrul programului.

Fluxul de știri
0