Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vor susține sau nu Bucureștii noua putere de la Chișinău – Iată ce spune ambasadorul român

© Photo : Direcţia comunicare și protocol, Guvernul Republicii MoldovaDaniel Ioniță
Daniel Ioniță - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
România va susține în continuare orice proiect care va îmbunătăți viața cetățenilor Republicii Moldova, dar această susținere va fi una condiționată, afirmă ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță.

CHIȘINĂU, 27 nov – Sputnik. România va susține în continuare orice proiect care va îmbunătăți viața cetățenilor Republicii Moldova. Totuşi asistenţa oferită Guvernului de la Chişinău va fi condiţionată de modul în care vor fi implementate reformele cerute de Uniunea Europeană. Poziţia României în raport cu Republica Moldova a fost reformulată după căderea Executivului condus de Maia Sandu de ambasadorul român la Chişinău, Daniel Ioniţă, în cadrul emisiunii ''Fabrika'' de la PublikaTV.

"Asistenţa României acordată Guvernului de la Chişinău va fi strict condiţionată de un parcurs de reforme. Intrăm într-o etapă în care ne vom uita cu foarte mare atenţie nu doar la ceea ce se declară într-o parte şi în alta, dar mai mult la ceea ce se face", a menţionat Daniel Ioniţă.

Import-export - Sputnik Moldova
Care este cel mai important partener comercial al Moldovei – Statistici
În acelaşi timp, ambasadorul român a amintit de proiectele pe care România le-a implementat cu succes în ţara noastră cum ar fi renovarea a sute de grădiniţe sau donaţia de autobuze. În acest context, Daniel Ioniţă spune că este dezamăgit de lipsa de recunoștință de care au dat dovadă unii politicieni de la noi faţă de suportul care vine de peste Prut. El însă a evitat să dea numele politicienilor la care s-a referit.

"Odată ce ai realizat proiectele respective, lumea are tendinţa de a uita şi de a merge mai departe. Este firesc să avem o abordare aspiraţională, dar nu trebuie să uităm şi ceea ce s-a făcut. Aceste realizări, evident, trebuie să fie continuate, dar vor fi continuate de o manieră mult mai aplicată, de o destinație precisă, către cetățenii Republicii Moldova", a precizat ambasadorul Republicii Moldova la Chişinău.

Daniel Ioniţă a reiterat faptul că România a fost, este şi va rămâne avocatul Republicii Moldova pe plan internaţional.

"Dacă un diplomat român vede subiectul Republicii Moldova inclus printre temele de discuţie, ştie că automat trebuie să acţioneze pentru a susţine Republica Moldova. Fără să spunem şi fără să cerem nimic la schimb. Sunt gesturi pe care le facem natural", a declarat Ioniță la PublikaTV.
Fluxul de știri
0