Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O navă a Vikingilor veche de peste 1.000 de ani a fost găsită în estul Norvegiei - Video

© AFP 2024 / FRANK PERRYVikings, historical reconstruction
Vikings, historical reconstruction - Sputnik Moldova
Abonare
Arheologii de la Institutul Norvegian de Cercetare a Patrimoniului Cultural (NIKU) au descoperit o comoară istorică folosind tehnologia din Ghidul Geo.

CHIȘINĂU, 26 nov - Sputnik. Un georadar de înaltă rezoluție a descoperit urme ale unei nave aflate sub pământ și a unui sat care datează probabil din perioada Merovingiană sau Vikingă în Edoy, județul Møre și Romsdal, din Norvegia, a declarat NIKU într-un comunicat.

„Este incredibil de interesant. Și, din nou, tehnologia ne ajută să găsim încă o navă. Pe măsură ce tehnologia face salturi înainte, învățăm tot mai multe despre trecutul nostru. Este prea devreme să spunem ceva sigur despre navă, dar știm că acesta are o vechime de peste 1.000 de ani”, a spus dr. Knut Paasche, șeful departamentului de arheologie digitală de la NIKU.

În 2018, aceeași tehnologie georadar a fost folosită pentru a găsi o navă Viking la Gjellestad. Resturile vasului au fost localizate chiar sub pământul de suprafață. Săparea ulterioară, la începutul acestui an, a arătat că unele dintre chilii erau încă intacte și în stare bună.

Fluxul de știri
0