Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Salariile pe care le-au ridicat moldovenii în trimestrul trei al anului în curs

© Sputnik / Rodion ProcaBani
Bani - Sputnik Moldova
Abonare
În trimestrul trei an anului în curs, salariul mediu lunar în sectorul bugetar a constituit 6456 de lei, iar în sectorul economic – 7727 de lei.

CHIȘINĂU, 26 nov – Sputnik. Câștigul salarial mediu lunar nominal brut, în trimestrul trei al anului în curs, a fost de 7385 de lei, înregistrând o creștere de 13,5% față de trimestrul trei al anului trecut, potrivit datelor prezentate de Biroul Național de Statistică (BNS).

© Photo : Biroul Național de StatisticăCâștigul salarial mediu lunar nominal brut în trimestrul III 2019, pe activități economice
Salariile pe care le-au ridicat moldovenii în trimestrul trei al anului în curs - Sputnik Moldova
Câștigul salarial mediu lunar nominal brut în trimestrul III 2019, pe activități economice

În trimestrul trei, câștigul salarial mediu lunar în sectorul bugetar a constituit 6456 de lei, cu 14,8% mai mult față de trimestrul III al anului 2018. În sectorul economic câștigul salarial mediu lunar a ajuns la 7727 de lei  sau cu 12,9% mai mult față de aceiași perioadă a anului trecut.

Indicele câștigului salarial real pentru trimestrul III al acestui an, față de trimestrul III al anului trecut, a crescut cu 7,4%.

Informația este prezentată fără datele unităților din partea stângă a Nistrului și municipiul Bender. Datele cuprind unitățile economice cu patru și mai mulți salariați și toate instituțiile bugetare, indiferent de numărul de salariați.

Fluxul de știri
0