Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Guvernul și ”Moldovagaz” analizează căile de evitare a unei crize a gazelor în Moldova

© Sputnik / Rodion PROCAМолдова-газ
Молдова-газ - Sputnik Moldova
Abonare
Întâlnire matinală la Guvern: Ministerul Economiei și Infrastructurii și "Moldovagaz” analizează scenariile ce urmează a fi aplicate în cazul stopării tranzitului gazelor rusești prin Ucraina către Europa de Sud-Est după 31 decembrie 2019.

CHIȘINĂU, 26 nov – Sputnik. Scenariile ce urmează a fi aplicate în Moldova în cazul stopării tranzitului gazelor rusești prin Ucraina către Europa de Sud-Est după 31 decembrie 2019 au fost analizate, în dimineața zilei de marți, în cadrul unei întrevederi dintre ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, și președintele Consiliului de Administrație SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban.

Ceban l-a informat pe Usatîi despre progresul negocierilor privind prelungirea contractului de furnizare a gazelor consumatorilor din Republica Moldova începând cu 1 ianuarie 2020.

Prim-ministrul Ion Chicu a avut o întâlnire bilaterală cu omologul său ucrainean, Oleksiy Honcharuk - Sputnik Moldova
Politică
Ion Chicu a vorbit cu premierul Ucrainei despre livrarea gazelor: Ce răspuns a primit

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, în cadrul acestui dialog au fost analizate scenariile care urmează a fi aplicate în cazul stopării tranzitului gazelor rusești prin Ucraina către Europa de Sud-Est după 31 decembrie 2019, gradul de pregătire a SA „Moldovagaz”, precum și măsurile necesare de a fi întreprinse până la sfârșitul anului atât de întreprindere, cât și de autorități pentru a facilita implementarea scenariilor alternative de furnizare a gazelor tuturor consumatorilor din Republica Moldova.

Anatol Usatîi a menționat că Ministerului Economiei și Infrastructurii va monitoriza permanent situația în vederea asigurării cu gaze naturale, energie electrică și termică, pentru a preveni cazurile de deconectare a consumatorilor.

În cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale, care a avut loc la 21 noiembrie la Guvern, s-a decis ca Ministerul Economiei și Infrastructurii va ajusta, în cooperare cu autoritățile administrației publice abilitate, Planul măsurilor de pregătire a economiei naționale şi sferei sociale pentru activitatea din perioada rece a sezonul curent.

Fluxul de știri
0