Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum vor fi cheltuiți banii pe care Rusia intenționează să-i ofere Moldovei

© Sputnik / OsmatescoVictor Juc
Victor Juc - Sputnik Moldova
Abonare
Directorul Institutului de Cercetări Juridice și Politice din Moldova, Victor Juc, spune că Moldova ar trebui să fructifice oportunitățile investiționale pe care le va oferi Federația Rusă în domeniul infrastructurii rutiere.
Cum vor fi cheltuiți banii pe care Rusia intenționează să-i ofere Moldovei

Directorul Institutului de Cercetări Juridice și Politice din Moldova, Victor Juc, consideră că Moldova ar trebui să fructifice oportunitățile investiționale pe care le va oferi Federația Rusă. Expertul a spus că Moldova ar putea să contracteze niște proiecte de portofoliu legate de infrastructura rutieră.

Victor Juc a vorbit în studioul Sputnik Moldova despre faptul că Moldova ar trebui să înțeleagă că Federația Rusă nu va oferi bani pentru suport bugetar, în schimb, partenerii din est ar putea finanța proiecte de portofoliu.

„Este vorba de infrastructura rutieră în special de finanțarea reconstrucției unor porțiuni de drum din nordul, centrul sau sudul Moldovei. Partea rusă va decide în ce domenii să fie direcționată această linie de creditare”, a spus Victor Juc.

În urma discuțiilor recente de la Moscova a fost obținut acordul principial al părții ruse de a deschide o linie de credit între 300 și 500 milioane de dolari, bani care vor fi direcționați în exclusivitate pentru proiecte investiționale.

Fluxul de știri
0