Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Când va putea fi monitorizată online circulația troleibuzelor din Chișinău

© Sputnik / Miroslav RotariТроллейбус
Троллейбус - Sputnik Moldova
Abonare
Toate troleibuzele din Chișinău au fost dotate cu dispozitive de monitorizare în timp real, astfel încât pasagerii să poată afla amplasarea mijloacelor de transport în comun.

CHIȘINĂU, 26 nov - Sputnik. Autoritățile municipale intenționează să lanseze în cel mult două săptămâni o aplicație care va permite monitorizarea online a troleibuzelor. 

Directorul general al Regiei Transport Electric Chișinău, Dorin Ciornîi, a declarat după ședința serviciilor Primăriei Chișinău că softul este în proces de testare și va putea fi descărcat gratuit.

”În toate cele 350 de troleibuze, conform contractului, sunt instalate dispozitive de monitorizare. Este pregătit deja și softul. Pasagerii vor putea vizualiza în regim real amplasarea troleibuzelor. Investiții majore nu au fost făcute în acest sens”, a declarat directorul RTEC, Dorin Ciornîi.

În cea de-a doua etapă a proiectului, în stațiile de troleibuze ar urma să fie instalate monitoare care vor indica timpul de așteptare a mijloacelor de transport în comun. Acest lucru se va întâmpla însă, cel mai probabil, în anul viitor, a precizat Dorin Ciornîi. 

Fluxul de știri
0