Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Va prelungi sau nu Moldova programul cu FMI: Ce spune Guvernul

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPremierul Ion Chicu și șeful misiunii FMI Ruben Atoyan
Premierul Ion Chicu și șeful misiunii FMI Ruben Atoyan - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Fondul Monetar Internațional este gata să susțină procesul de implementare a reformelor în Republica Moldova și anunță când urmează să ajungă o delegație a acestuia în Moldova.

CHIȘINĂU, 25 nov - Sputnik. FMI este gata să susțină Republica Moldova în continuare în procesul de implementare a reformelor, declarația a fost făcută de Ruben Atoyan, șeful misiunii Fondului Monetar Internațional pentru Moldova.

”FMI este gata să susțină Republica Moldova în continuare în procesul de implementare a reformelor, odată ce Guvernul își asumă aceste angajamente, precizând că ar fi benefice progresele Executivului în implementarea reformelor în sectorul financiar și fiscal, dar și în investigarea fraudei bancare”, precizează Guvernul printr-un comunicat.

În cadrul întrevederii, șeful misiunii FMI l-a felicitat pe prim-ministrul Ion Chicu, cu ocazia preluării mandatului. La rândul său, premierul a apreciat importanța suportului FMI pentru țara noastră și a exprimat deschiderea în scopul identificării unor noi modalități de a extinde cooperarea între Guvernul Republicii Moldova și FMI, prin intermediul a noilor programe, acțiuni, dar și proiecte de asistență tehnică.

Oficialii au făcut un schimb de opinii constructiv referitor la starea economiei naționale în prezent, planurile de atragere a investițiilor în țara noastră, dar și perspectivele de creștere a PIB-ului.

De asemenea, părțile au convenit asupra pașilor necesari în vederea extinderii programului cu FMI, care expiră în luna martie 2020. În acest sens, o delegație a Fondului Monetar Internațional va avea o vizită în Republica Moldova în perioada ianuarie-februarie 2020.

Fluxul de știri
0