Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cetățeni moldoveni, acuzați că au prejudiciat bugetul Franței cu milioane de euro – Video

© AP Photo / Michel EulerTurnul Eiffel
Turnul Eiffel - Sputnik Moldova
Abonare
Un grup infracțional constituit din cetățeni români, moldoveni și armeni cumpărau, în Ucraina și Republica Moldova, țigări de contrabandă, le depozitau în România, după care le transportau pentru comercializare în Franța.

CHIȘINĂU, 25 nov – Sputnik. Organele de drept moldovenești au contribuit la destructurarea unui grup infracțional specializat în contrabandă cu țigări și spălare de bani ce opera în Franța, Republica Moldova și România.

Gruparea ar fi prejudiciat bugetul Franței cu 2 milioane 700 de mii de euro, potrivit informațiilor difuzate luni, 25 noiembrie, de Procuratura Generală și Inspectoratul General de Poliție (IGP).

În Republica Moldova, organele de drept au efectuat acțiuni de urmărire penală în Chișinău și Briceni, inclusiv percheziții la domiciliile unui  bărbat și unei femei, cu vârste cuprinse între 45 și 60 de ani.
În urma perchezițiilor, oamenii legii au depistat un pistol cu țeavă ghintuită, telefoane, cartele SIM, materiale probatorii ce demonstrează implicarea în activitățile grupului infracțional.
„Cauza penală are la bază bănuiala rezonabilă că pe ruta Ucraina-România-Moldova, a fost constituit un grup infracțional organizat din cetățeni români, moldoveni și armeni, care au acționat în mod coordonat, atunci când au cumpărat din Moldova și Ucraina cantități importante de țigarete care proveneau din contrabandă. Următorul pas a fost depozitarea lor în județul Suceava, pentru ca în final să fie transportate și vândute  în Franța. Aceștia transportau câte 500 de blocuri la două zile, în mașini mici, a câte 200 de blocuri”, au informat Procuratura Generală și Poliția.
Fluxul de știri
0