Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prezidențialele din România: Pe cine au preferat alegătorii din Republica Moldova

© AP Photo / Vadim GhirdaAlegeri prezidențiale în România, turul 2
Alegeri prezidențiale în România, turul 2 - Sputnik Moldova
Abonare
Cetățenii români cu domiciliul în Republica Moldova, în majoritate covârșitoare, l-au preferat pe Klaus Iohannis în cadrul turului doi al prezidențialelor, desfășurat duminică, 24 noiembrie.

CHIȘINĂU, 25 nov – Sputnik. În proporție de 96,3%, cetățenii români din Republica Moldova care au participat la turul doi al alegerilor prezidențiale din România l-au votat pe Klaus Iohannis, arată datele provizorii ale Biroului Electoral Central de la București.

Întrevedere cu Președintele Republicii Moldova, domnul Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Dodon către Iohannis: România și Moldova, cât mai departe de false dezbateri geopolitice

Viorica Dăncilă a acumulat 3,6% din voturile cetățenilor români din Republica Moldova.  

În turul doi al alegerilor pentru funcția de președinte al României, duminică, 24 noiembrie, au participat 52.285 de cetățeni români cu domiciliul în Republica Moldova.

Este un record de participare a cetățenilor români din Republica Moldova la un scrutin românesc. În primul tur, la alegeri au participat 43.307 cetățeni, cu vreo 9 mii mai puțin.

Din totalul de 52.285 de alegători, pe 24 noiembrie, 26.672 și-au exercitat dreptul de vot la cele 12 secții din Chișinău.

Klaus Iohannis a fost reales președinte al României. În al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, Klaus Iohannis a obținut 63,17% din voturi, iar Viorica Dăncilă - 36,83%, a anunțat Biroul Electoral de la București după numărarea a 8.907.124 de voturi din 18.742 de secţii din ţară, reprezentând 99,96%.

Fluxul de știri
0