Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Premierul Chicu: Să construim o societate capabilă să ofere tuturor încredere în viitor

© Photo : Guvernul Republicii Moldova Premierul Ion Chicu a declarat, la aniversarea comunității evreiești în Republica Moldova
Premierul Ion Chicu a declarat, la aniversarea comunității evreiești în Republica Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Ion Chicu a declarat, la aniversarea comunității evreiești în Republica Moldova: „Datoria noastră este să construim o societate capabilă să ofere tuturor concetățenilor noștri încredere în viitor, un sentiment de securitate și libertate deplină”.

CHIȘINĂU, 25 nov - Sputnik. Premierul Ion Chicu a participat ieri la evenimentul de marcare a 30 de ani a comunității evreiești în Republica Moldova. Prim-ministrul a exprimat sincere felicitări cu acest prilej și a apreciat rolul culturii promovate de comunitatea evreiască în Republica Moldova pe parcursul istoriei.

Встреча Игоря Додона с премьером, спикером и мэром Кишинева - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon i-a chemat pe miniștri sâmbătă la Guvern: Vezi motivul

„Scopul prioritar al Guvernului este de a îmbunătăți nivelul de viață al tuturor cetățenilor, inclusiv, protejarea valorilor și culturii minorităților etnice din Republica Moldova. Guvernul va continua proiectele inițiate în sprijinul comunității evreiești din țara noastră și pentru promovarea valorilor istorice și culturale ale acestui popor”, a declarat Ion Chicu, fiind citat de Direcția Comunicare și Protocol al Guvernului.

În special, Guvernul va susține inițiativa de deschidere în Republica Moldova a unui muzeu de istorie a comunității evreiești, dezvoltarea centrelor culturale evreiești, precum  și reabilitarea cimitirelor evreiești din Chișinău.

Șeful Guvernului a mai precizat că interacțiunea structurilor de stat cu toate organizațiile etnoculturale din țara noastră, inclusiv cu comunitatea evreiască, va servi ca un impuls în protejarea și consolidarea statului de drept, a libertății și a democrației, care sunt prioritare astăzi.

„Datoria noastră este să construim o societate capabilă să tuturor concetățenilor noștri în viitor, un sentiment de securitate și libertate deplină”, a mai declarat prim-ministrul.

Fluxul de știri
0