Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Demisii la Ministerul de Interne: Cine sunt persoanele care ar putea pleca din sistem

© Sputnik / Rodion ProcaPavel Voicu
Pavel Voicu - Sputnik Moldova
Abonare
Mai multe structuri subordonate Ministerului de Interne sunt conduse în continuare de oameni puși în funcție de fosta guvernare. Ce crede ministrul de Interne despre aceștia și când se va face schimbarea.

CHIȘINĂU, 25 nov – Sputnik. Ministrul Afacerilor de Interne, Pavel Voicu, nu consideră că „atunci când un ministru vine în funcție trebuie să vină cu o nouă echipă”. Declarația a fost făcută în studioul Sputnik Moldova.

„Ținând cont de faptul că la noi se schimbă foarte des Guvernele, nu vom reuși să formăm un nucleu profesionist al sistemului dacă de fiecare dată se vor schimba oamenii. Toți cei care au fost onești, integri, care și-au îndeplinit obligațiunile de serviciu conform prevederilor legale vor rămâne în funcții”, a menționat Pavel Voicu.

Pavel Voicu - Sputnik Moldova
Politică
Pavel Voicu: Aproape o mie de angajați ai MAI au plecat din sistem în doar cinci luni
Ministrul îi atenționează însă pe cei care au avut sau au vreo apartenență politică, indiferent de culoare.

„Depinde la ce nivel au fost implicați. Dacă acest lucru ar putea afecta activitatea domeniului de competență, angajatul va fi rugat să plece din funcție. Profesioniștii vor rămâne. Eu sunt sigur că voi reuși să fac echipă și cu cei de pe loc”, a mai spus Pavel Voicu.

În context, ministrul a precizat că politica nu este pentru militari, polițiști, oamenii din structurile de forță.

Fluxul de știri
0