Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dezastru în sudul Franţei: Imagini video de groază

© AFP 2024 / VALERY HACHENice le 23 novembre 2019
Nice le 23 novembre 2019 - Sputnik Moldova
Abonare
Furtunile care fac ravagii în sudul Franței au întrerupt traficul în multe orașe. Imagini impresionante abundă pe rețelele de socializare.

CHIȘINĂU, 24 nov - Sputnik. Utilizatorii de Internet au postat imagini cu dezastrul provocat de vremea rea care s-a abătut pe 23 noiembrie asupra departamentelor Var și Alpes-Maritimes, fiind anunțată avertizare cod roşu de ploi și inundații.

Imaginile realizate pe țărmurile Mediteranei, postate pe rețelele de socializare, demonstrează proporția dezastrului.

Au fost înregistrate precipitații abundente și inundații semnificative în Alpes-Maritimes.

Sâmbătă seara, două persoane au fost date dispărute în Saint-Antonin-du-Var și Muy (Var), relatează mass-media.

Inundaţii şi evacuări

Sâmbătă după-amiază, situația s-a înrăutăţit odată cu creşterea nivelului apei în mai multe râuri. Autostrada A8 a fost închisă între Villeneuve-Loubet și Antibes din cauza inundațiilor la Brague, a relatat un corespondent AFP de la fața locului.

Orașul Biot, care a cunoscut inundații grave în 2015, 20 de persoane pierzându-și viața, a devenit inaccesibil după-amiază. Primarul, care a declanșat sirenele orașului, i-a chemat pe locuitori să rămână în case, a raportat Nice-Matin.

Pompierii au efectuat evacuări preventive încă de sâmbătă dimineață, în mai multe localități.

Meteo-France, care a plasat până la 12 departamente în alertă portocalie, a redus alerta la șapte departamente pentru inundații sau furtuni de ploaie la amiază. Var și Alpes-Maritimes au primit avertizare Cod roşu începând cu ora 16:00, pe 23 noiembrie.

Fluxul de știri
0