Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum s-a încheiat operațiunea de salvare a bărbatului urcat pe pilonul de electricitate

Abonare
După mai bine de opt ore de intervenție, pompierii au reușit să-l salveze pe bărbatul care a urcat astăzi pe urcat pe un pilon al liniei electrice aeriene de tensiune înaltă.

CHIŞINĂU, 23 nov – Sputnik. Bărbatul urcat pe un pilon de electricitate de înaltă tensiune, care alimentează sectoarele Sculeni și Poșta Veche cu energie electrică, a fost readus la sol. Informaţia a fost confirmată pentru Sputnik de ofiţerul de presă al IGSU Liliana Puşcaşu.

Лампочка - Sputnik Moldova
Societate
Câți oameni au rămas astăzi fără curent în Capitală

Incidentul s-a produs  pe strada Montană nr.30 din sectorul Râșcani, municipiul Chișinău. Sputnik Moldova a transmis în direct momente din cadrul operațiunii de salvare a persoanei care a pus pe jar autorităţile.

Inițial, un pompier a urcat spre bărbat, dar nu a reușit să-l convingă să coboare. Ulterior, pompierii au intervenit cu o macara-scară, dar și de această dată fără rezultat.

Pretorul sectorului Râșcani, Viorel Melnic, care a venit la faţa locului, a spus că și rudele, și psihologul au încercat să-l convingă pe bărbat să coboare, dar fără rezultat. Într-un târziu, acesta a fost convins să coboare de către un vecin.

În jurul orei 20:20 acesta a fost coborât la sol de pompieri, fiind preluat de medici şi transportat la spital.

Cine este bărbatul care a lăsat Chișinăul fără energie electrică - Foto>>>

Situaţie excepţională în Capitală

Douăzeci și șase de salvatori și pompieri cu șase unități de tehnică au participat la operațiunea de salvare a individului, urcat la 35 de metri înălțime. După mai multe ore de discuții cu bărbatul, acesta a rămas la înălțime refuzând orice asistență. Angajații IGSU au desfășurat și o pernă cu aer pentru a securiza zona.

În tot acest timp, consumatorii blocurilor care se alimentează de la linia de electricitate deconectată au rămas fără lumină. Oamenii s-au plâns pe rețelele de socializare că nu mai pot suporta frigul din case.

Amintim că un bărbat de aproximativ 33 de ani, în stare de ebrietate, a urcat sâmbătă pe un pilon al liniei electrice aeriene de tensiune înaltă de 110 kV. Pentru a evita riscurile și pentru a asigura intervenția salvatorilor în condiții de securitate, linia respectivă a fost deconectată.

Incidentul a paralizat circulația transportului public electric și a lăsat 20 de mii de consumatori fără energie electrică.

Fluxul de știri
0