Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Haos în Capitală: Două sectoare au rămas fără lumină, iar transportul public paralizat

© Pixabay / PexelsFelinar
Felinar - Sputnik Moldova
Abonare
După ce mai mulți locuitori ai Capitalei au rămas astăzi fără apă din cauza unor avarii de proporții, acum mai multe sectoare din Chișinău au rămas fără lumină.

CHIȘINĂU, 23 nov – Sputnik. O linie electrică de înaltă tensiune, care asigură cu electricitate sectoarele Sculeni și Poșta veche, a fost deconectată, anunță departamentul Relații Externe și Comunicare al Red Union Fenosa.

© Sputnik / Valeria FortunaOperațiunea de salvare a persoanei implicate în intervenția neautorizată în rețelele electrice
Haos în Capitală: Două sectoare au rămas fără lumină, iar transportul public paralizat - Sputnik Moldova
Operațiunea de salvare a persoanei implicate în intervenția neautorizată în rețelele electrice

Decizia de a deconecta această linie a fost luată după ce pe un pilon al liniei electrice aeriene de tensiune înaltă de 110 kV, a fost depistată o persoană în stare de ebrietate, care a urcat cu intenții neclare, supunându-se unui real pericol de electrocutare.

Groapă în Chișinău formată chiar sub roțile unui automobil - Sputnik Moldova
Societate
Mașină, la un pas de a se prăbuși într-o groapă chiar pe bulevardul central

Astfel, pentru a evita riscurile și pentru a asigura intervenția salvatorilor în condiții de securitate, linia respectivă a fost deconectată.

La fața locului sunt prezente echipe operative ale Red Union Fenosa, salvatori și polițiști, care desfășoară în comun operațiunea de salvare.

Consumatori din sectoarele deconectate de la energia electrică vor fi realimentați imediat după finalizarea intervenției salvatorilor.

Totodată, din cauza deconectării energiei electrice, troleibuzele nu mai pot circula.  

Fluxul de știri
0