Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Detalii de la operaţiunea de salvare a bărbatului care a lăsat Capitala fără electricitate

© Photo : Valeria FortunaOperațiunea de salvare a persoanei implicate în intervenția neautorizată în rețelele electrice
Operațiunea de salvare a persoanei implicate în intervenția neautorizată în rețelele electrice - Sputnik Moldova
Abonare
După mai bine de opt ore, bărbatul care a urcat sâmbătă pe un pilon de înaltă tensiune a fost salvat.

CHIŞINĂU, 23 nov – Sputnik. Salvatorii au reuşit să-l coboare la sol pe bărbatul de 33 de ani care a stat mai bine de opt ore pe un pilon de înaltă tensiune, la o înălţime de 35 de metri, ameninţând să se arunce în gol.

Incidentul s-a produs  pe strada Montana nr.30 din sectorul Râșcani, municipiul Chișinău. În operaţiune au fost implicaţi 50 de persoane și 7 autospeciale de intervenție. Sputnik Moldova a transmis în direct de la locul incidentului.

Misiunea a fost gestionată de șeful IGSU general – maior Mihail Harabagiu. La fața locului a venit ministrul Afacerilor Interne Pavel Voicu care a mulțumit efectivul de salvatori, pompieri și polițiști, anunţă Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI într-un comunicat.

Potrivit IGSU, operațiunea de salvare a bărbatului a fost finalizată la ora 20:20 după mai bine de opt ore de intervenție continuă a salvatorilor și polițiștilor. Bărbatul s-a lăsat convins după mai multe discuții purtate de salvatori și un vecin care a fost de acord să participe la operațiune. Persoana a fost coborâtă prin intermediul autoscării de tip BRONTO care a fost desfășurată la fața locului. 

Лампочка - Sputnik Moldova
Societate
Câți oameni au rămas astăzi fără curent în Capitală

Situaţie excepţională în Capitală

Amintim că un bărbat de aproximativ 33 de ani, în stare de ebrietate, a urcat sâmbătă pe un pilon al liniei electrice aeriene de tensiune înaltă de 110 kV. Pentru a evita riscurile și pentru a asigura intervenția salvatorilor în condiții de securitate, linia respectivă a fost deconectată.

Incidentul a lăsat 20 de mii de consumatori fără energie electrică. Oamenii care au rămas fără curent s-au plâns pe rețelele de socializare că nu mai pot suporta frigul din case.

Totodată, a fost paralizată circulația transportului public electric pe mai multe artere: strada Mihai Viteazul, strada Petricani, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, strada Mitropolit Gavriil Bănulescu – Bodoni, strada Alexandru Pușkin. Oamenii au fost nevoiți să coboare și să aștepte în frig la stații sau să meargă pe jos. Circulaţia troleibuzelor a fost restabilită după mai bine de două ore.

Salvatorii oferă noi detalii în cazul bărbatului urcat pe pilonul de înaltă tensiune>>>

Martorii i-au spus reporterului Sputnik că individul care a urcat pe pilonul liniei electrice de înaltă tensiune se numește Eduard. El nu este căsătorit și nu are copii. Acesta ar fi bolnav de epilepsie. Însă chiar dacă suferă de o boală grea, bărbatul consumă frecvent alcool.

Fluxul de știri
0