Educație
Sputnik Moldova vă prezintă informații despre procesul de studii, problemele din învățământ și provocările din acest sector.

Muzeu pe internet: Elevii au creat primele exponate virtuale

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Accesați arhiva multimediaTehnologii informaționale
Tehnologii informaționale - Sputnik Moldova
Abonare
Proiectul „Crearea primului muzeu virtual școlar internațional cu ajutorul tehnologiilor IT” este organizat de Asociația colegiilor pedagogice din contul grantului „Rossotrudnicestvo” pentru instruirea digitală a elevilor din școlile ruse de peste hotare.

CHIȘINĂU, 21 nov – Sputnik. Elevii de la școlile ruse din Tiraspol au participat la proiectul „Crearea primului muzeu virtual internațional școlar cu ajutorul tehnologiilor IT”. Ei au căpătat abilități practice privind dezvoltarea cunoștințelor în domeniul digital și au creat propriul produs pentru muzeul virtual, a comunicat centrul de presă al proiectului „Cooperarea digitală rusă”.

În cadrul proiectului elevii au asistat la un curs „Modelarea 3D: teorie și practică”; au aflat care este istoria realității virtuale și complementare, au vizionat cele mai bune proiecte și au căpătat abilități practice de lucru în programe speciale.

Eleva clasei a 9-a de la Centrul de orientare profesională, Daria Vinogradova, a elaborat proiectul unei case de copii.

 „Când la orele de modelare 3D am învățat să lucrăm în programul „SketchUp”, eu am decis îndată că acesta va fi proiectul unei case de copii. Aș dori ca această clădire să arate ca o casă de vacanță. Pentru ca să fie mai simplu pentru copii să se plimbe prin pădurice, să joace fotbal sau hochei pe terenul lor propriu. Încăperi largi și luminoase, o piscină pe acoperiș”, a specificat Daria.
© SputnikMuzeu virtual
Muzeu pe internet: Elevii au creat primele exponate virtuale - Sputnik Moldova
Muzeu virtual

Potrivit centrului de presă al proiectului, cursul poate fi audiat online. Acesta constă din cinci moduli care conțin partea teoretică, o lecție video, prezentări interactive, teme practice și întrebări pentru autoevaluare. Toți cursanții vor obține certificate personalizate. Pentru participarea la cursurile online este necesar să te înregistrezi pe site-ul (www.vr-ar.academy/registerkurs).

© SputnikMuzeu virtual
Muzeu pe internet: Elevii au creat primele exponate virtuale - Sputnik Moldova
Muzeu virtual
„Ideea programului nu presupune o simplă instruire, ci pregătirea la final a unui proiect personal care va fi plasat în primul muzeu virtual. Lucrările trimise de copii demonstrează care sunt interesele și tendințele elevilor moderni. Noi primim multe proiecte ce țin de organizațiile de cultură generală, obiectivele de menire socială și orașe. Cele mai bune lucrări sunt menționate cu premii”, a spus Evgheni Antonov, conducătorul proiectelor de instruire ale Uniunii „Profesioniștii în sfera inovațiilor educative”.

În cadrul programului se organizează concursul lucrărilor prezentate de cursanți la următoarele nominalizări: „Lumea animalelor virtuale”, „Personaje și personalități legendare-3D”, „Cosmosul virtual”, „Arta în realitatea virtuală”. La concurs pot participa elevi din două categorii de vârstă: 9 – 13 ani și 14 – 17 ani.

© SputnikMuzeu virtual
Muzeu pe internet: Elevii au creat primele exponate virtuale - Sputnik Moldova
Muzeu virtual

Primirea lucrărilor pentru concurs va fi prelungită până pe 3 decembrie. Câștigătorii și premianții vor primi planșe grafice „Wacom”, ochelari pentru realitatea virtuală, certificate pentru însușirea la distanță a profesiilor digitale. Participanții la concurs urmează să se înregistreze pe site-ul (http://www.virtualmuseum.online/register).

Proiectul „Crearea primului muzeu virtual școlar internațional cu ajutorul tehnologiilor IT” este organizat de către Asociația colegiilor pedagogice din contul grantului „Rossotrudnicestvo” pentru instruirea digitală a elevilor din școlile ruse de peste hotare în cadrul proiectului federal „Cadre pentru economia digitală”.

Fluxul de știri
0