Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Avertismentul Fiscului: Cine riscă să se aleagă cu amenzi de până la 1500 de lei

© Sputnik / Yana ZaharovaМолдавские леи
Молдавские леи - Sputnik Moldova
Abonare
Contribuabilii care au depășit termenul stabilit până la 20 noiembrie riscă amenzi cuprinse între 18 și 30 de unități convenționale (900 – 1500 de lei).

CHIȘINĂU, 21 nov – Sputnik. Întreprinzătorii din Republica Moldova urmau să modifice până în data de 20 noiembrie ora la mașinile de casă și control conform orei de iarnă, a atenționat Serviciul Fiscal de Stat.

Serviciul Fiscal de Stat  - Sputnik Moldova
Societate
Serviciul Fiscal de Stat are un nou director: Despre cine este vorba

Potrivit instituției, conform prevederilor pct. 7 subpct. 3) lit. e) din Regulamentul cu privire la exploatarea echipamentelor de casă şi de control pentru efectuarea decontărilor în numerar şi/sau prin alt instrument de plată, contribuabilii sunt obligați să utilizeze mașinile de casă și de control/imprimantele fiscale (MCC/IF) în stare de funcționare.

MCC/IF se consideră în stare bună de funcționare dacă imprimă pe documente data calendaristică curentă şi timpul cu deviere maximă de 15 minute de la timpul real. Excepție face perioada de trecere de la ora de vară/iarnă la ora de iarnă/vară, când este admisă devierea cu o oră. Perioada nu poate depăşi însă data de 20 noiembrie/aprilie a anului în curs.

Astfel, ținând cont de faptul că pe 27 octombrie 2019 Republica Moldova a trecut la ora de iarnă, până pe 20 noiembrie curent întreprinzătorii urmau să se conformeze prevederilor legale, prin modificarea orei la MCC/IF conform orei de iarnă. În caz contrar, dispozitivele respective se consideră defecte.

SFS atenționează în context că, potrivit legii, exploatarea mașinilor de casă și control cu încălcarea regulilor stabilite se sancționează cu amendă de la 900 la 1500 de lei, aplicată persoanei cu funcție de răspundere.

Fluxul de știri
0