Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cine îl înlocuiește în Parlament pe Ion Ceban, care a fost ales primar al Capitalei

© Sputnik / Rodion ProcaПарламент Parlament
Парламент Parlament - Sputnik Moldova
Abonare
După ce Ion Ceban a fost ales primar al Capitalei și și-a depus mandatul de legislator, în Parlament a devenit vacant un fotoliu de deputat.

CHIȘINĂU, 21 nov - Sputnik. Curtea Constituțională a validat astăzi mandatul de deputat al lui Mihail Paciu, care îl va înlocui în Parlament pe primarul Chișinăului, Ion Ceban.

Ulanov are o dilemă: Să rămână în Parlament ori să plece în CMC - Sputnik Moldova
Video
Ulanov are o dilemă: Să rămână în Parlament ori să meargă în CMC

După ce instanța de judecată a confirmat rezultatele alegerilor din Chișinău, primarul ales, Ion Ceban, a renunțat la fotoliul de deputat și vicepreședinte al Parlamentului. În cadrul scrutinului parlamentar din 24 februarie 2019, socialistul a candidat pe lista de partid a PSRM. Astfel, mandatul de deputat i-a revenit candidatului supleant Mihail Paciu.

Mihail Paciu are 45 de ani și este om de afaceri. În 2017, el a fost decorat de președintele Igor Dodon cu Ordinul „Gloria Muncii” pentru ”sporirea eficienței producției agricole și contribuție la dezvoltarea infrastructurii  social-economice”. 

Fluxul de știri
0