Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Bombă infecțioasă la Spitalul ”Toma Ciorbă”: Iată cum sunt aruncate deșeurile periculoase

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Accesați arhiva multimediaseringă
seringă - Sputnik Moldova
Abonare
Pericol de infecție la Spitalul ”Toma Ciorbă” din Capitală. Pe rețelele de socializare au fost publicate imagini cu mai multe deșeuri medicale, extrem de toxice, aruncate la întâmplare.

CHIȘINĂU, 21 nov - Sputnik. Un pacient care a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase ”Toma Ciorbă” din Chișinău a făcut o sesizare la Centrul Național pentru Protecția Consumatorilor în care a reclamat grave abateri în procesul de gestionare a deșeurilor sanitare extrem de periculoase.

Acesta a făcut și poze în care se vede că seringile, garourile, mănușile chirurgicale și eprubetele folosite sunt aruncate la întâmplare, deși prezintă un real pericol pentru mediu și sănătatea publică.

Potrivit legii, deșeurile medicale trebuie să fie stocate în locuri speciale și în niciun caz nu pot fi aruncate în tomberoanele pentru deșeuri menajere, întrucât au intrat în contact cu o infecție. 

Centrul Național pentru Protecția Consumatorilor atenționează despre pericolul care îl reprezintă deșeurile sanitare pentru copiii internați la Spitalul ”Toma Ciorbă” și solicită Ministerului Sănătății și Agenției Naționale pentru Sănătate Publică să ia măsuri urgente pentru a preveni răspândirea infecțiilor. 

Fluxul de știri
0