Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Exclusiv: Ce au discutat Filip și Diacov cu Hogan și de ce PD intuia cine va fi premier

© Sputnik / Miroslav RotariDumitru Diacov
Dumitru Diacov - Sputnik Moldova
Abonare
Democrații au dedus cine va fi candidatul la funcția de premier înainte ca Ion Chicu să fi fost propus pentru acest fotoliu de șeful statului, Igor Dodon.
Exclusiv: Ce au discutat Filip și Diacov cu Hogan și de ce PD intuia cine va fi premier

Declarația aparține președintelui de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, și a fost făcută în cadrul emisiunii ”Logica Puterii” de la Sputnik Moldova. În cadrul aceleiași emisiuni, Diacov a spus și despre ce a discutat PD-ul cu ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan.  

”Am avut o discuție foarte caldă și sinceră. Au sunat accente diferite. I-am spus care sunt temerile noaste. În mare măsură, am discutat despre cum vedem noi Republica Moldova pe harta lumii. Noi i-am spus că Guvernul nu trebuie să ocupe de activitatea politică, în caz contrar vom avea neplăceri”, a declarat Dumitru Diacov pentru Sputnik Moldova.

Întrebat când democrații au aflat despre faptul că Ion Chicu va fi candidatul președintelui țării la funcția de premier, Diacov a spus că PD a dedus acest fapt și nu a fost o surpriză.

”În presă a fost vehiculat acest nume nu o singură dată. În al doilea rând noi știam că în echipa prezidențială domnul Chicu se evidențiază ca o persoană destul de pragmatică și competentă și știam că este foarte posibil. La momentul apariției moțiunii de cenzură au apărut anumite contacte și nu pot să spun că noi am fost surprinși”, a mai declarat Diacov.

Amintim că Ion Chicu a ajuns în funcția de premier al Republicii Moldova datorită votului PSRM și cel al democraților.

Fluxul de știri
0