Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alertă meteo: Primii fulgi de nea și vânt puternic în Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariЗима
Зима - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciului Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare de vânt puternic pe întreg teritoriul țării. Meteorologii mai anunță că joi, în nordul Republicii Moldova, vor cădea primii fulgi de nea.

CHIȘINĂU, 20 nov – Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare cod galben de vânt puternic, pe întreg teritoriul țării. Astfel, pe arii extinse se prevăd intensificări ale vântului în rafale de până la 15-20 de metri pe secundă.

Avertizarea meteorologică a intrat în vigoare astăzi în jurul orei 14:00 și va fi valabilă și mâine toată ziua.

În condițiile de intensificări ale vântului, sunt posibile întreruperi temporare ale curentului electric şi ale legăturilor de comunicaţii; se pot rupe crengi şi se poate semnala doborârea unor arbori uscați. De asemenea, este posibilă decopertarea parțială a unor construcţii.

În această perioadă se recomandă evitarea trecerii prin apropierea copacilor; ocolirea cablurilor electrice căzute la pământ; evitarea parcării autovehiculelor în apropierea copacilor, evitarea folosirii focului deschis.

Meteorologii mai anunță că joi, în rodul Republicii Moldova, vor cădea primii fulgi de nea.

Fluxul de știri
0