Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Reacția unui moldovean care ducea la Moscova 240 litri vin de casă și a fost oprit la vamă

© Sputnik / Anna Anastasiadi / Accesați arhiva multimediaVin
Vin - Sputnik Moldova
Abonare
Un moldovean intenționa să ducă rudelor și prietenilor de la Moscova peste 240 de litri de vin de casă, însă după ce a fost oprit la vamă a refuzat să-l predea.

CHIȘINĂU, 20 nov – Sputnik. Un moldovean a încercat să introducă pe teritoriul Rusiei peste 240 de litri de vin de casă. Potrivit lui, vinul era destinat prietenilor care se află la Moscova. Vameșii de la punctul de control Bryansk au descoperit băutura alcoolică în timpul unui control în trenul Chișinău-Moscova, anunță portalul SM-News.

Bărbatul a declarat vinul, însă nu știa că pe teritoriul Uniunii Economice Eurasiatice limita admisibilă este de 5 litri, dintre care 3 litri pot fi introduși fără plata taxelor și impozitelor.

Алкоголизм - Sputnik Moldova
Societate
Câți alcoolici sunt în Moldova: Datele prezentate de Ziua națională fără alcool

Moldoveanul a refuzat să predea vameșilor vinul de producție proprie, preferând să facă cale întoarsă acasă. Pe numele acestuia a fost întocmit un proces-verbal contravențional pentru nerespectarea regulilor de transportare a mărfurilor.

De menționat, persoanele cu vârsta mai mare de 18 ani pot introduce pe teritoriul Uniunii Economice Eurasiatice 3 litri de băuturi alcoolice și bere fără a le declara și fără a achita taxe și impozite.

Cei mai mari consumatori de alcool din Europa: Ce loc ocupă Moldova>>>

În cazul transportării între 3 și 5 litri se achită taxă vamală de 10 euro pentru fiecare litru în plus (în cazul spirtului etilic este vorba de 22 de euro per litru). Introducerea unei cantități mai mare de 5 litri este interzisă.

Fluxul de știri
0