Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ofițerii CNA au făcut percheziții la Centrul de Medicină Legală

Abonare
Ofițerii Centrului Național Anticorupție efectuează percheziții la Centrul de Medicină Legală. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de către ofițerul de presă al CNA, Angela Starinschi.

CHIȘINĂU, 12 nov - Sputnik. Ofițerii CNA efectuează pentru a doua oară în această săptămână percheziții la Centrul de Medicină Legală. În cadrul descinderilor a fost reținut directorul instituției, Valeri Savciuc. El a fost escortat la Procuratura Anticorupție pentru audieri. 

Наручники. Cătușe - Sputnik Moldova
Societate
Răfuială cruntă: Cum a ajuns un procuror din Cahul în izolatorul CNA

Operațiunea are loc în cadrul unui dosar penal pentru corupere pasivă și escrocherie, în care au fost reținuți, acum două zile, zece medici legiști de la aceeași instituție. Aceștia sunt suspectați că au extorcat bani de la mai multe persoane pentru denaturarea concluziilor expertizelor judiciare, în urma examinării cadavrelor. Potrivit anchetatorilor, bănuiții ar fi perceput plăți ce variau între 900 și 10.000 de lei pentru a include în rapoarte cauze false ale deceselor. Doar în perioada iulie–septembrie a anului curent, medicii legiști ar fi perceput plăți ilegale în valoare de 327.000 de lei pentru denaturarea expertizei.

Procurorii le vor cere astăzi judecătorilor să emită mandate de arestare preventivă pentru șase dintre cei zece suspecți reținuți acum două zile. Ceilalți au acceptat să colaboreze cu organele de anchetă și urmează să fie cercetaţi în stare de libertate.

”În cadrul percheziţiilor desfăşurate de oamenii legii la domicilul suspecților, au fost descoperite sume de zeci de mii de euro, dar și bijuterii din aur, care ar fi aparținut anterior persoanelor decedate aduse la morgă pentru efectuarea expertizei medico-legale”, a precizat ofițerul de presă al CNA, Angela Starinschi.  

În acest sens, au fost deschise două dosare penale – pentru corupere pasivă și escrocherie.

În cardul perchezițiilor efectuate la Centrul de Medicină Legală, ofițerii CNA și procurorii anticorupție au descoperit probe care ar demonstra vinovăția bănuiților. 

Medicii legiști riscă până la 15 ani de închisoare și amenzi de până la 500.000 de lei.

Fluxul de știri
0