Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce se va întâmpla dacă Dodon va respinge candidatul CSP pentru funcția de procuror general

© Sputnik / Miroslav RotariЗдание Генеральной прокуратуры Молдавии
Здание Генеральной прокуратуры Молдавии - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Consiliului Superior al Procurorilor, Angela Motuzoc, a făcut declarații pentru presă după ședința de astăzi a CSP.

CHIȘINĂU, 20 nov - Sputnik. Membrii Consiliului Superior al Procurorilor au examinat astăzi dosarele celor patru candidați la funcția de procuror general. După ședința care s-a desfășurat cu ușile închise, președintele CSP, Angela Motuzoc, a ieșit în fața presei. 

Ea a fost întrebată de jurnaliști ce se va întâmpla în cazul în care președintele Igor Dodon va refuza numirea în funcție a candidatului selectat de CSP pentru funcția de procuror general, în urma celei de-a doua etape a concursului.

”În acest caz, Ministerul Justiției va demara o nouă etapă de preselecție a candidaturilor pentru ocuparea funcției de șef al Procuraturii Generale”, a declarat Angela Motuzoc. 

Președintele CSP a menționat că doi pretendenți la fotoliul de procuror general, care nu au fost admiși la concurs, Artur Lupașco și Octavian Bodareu, au contestat deciziile comisiei de experți în instanța de judecată. Alte două contestații au fost depuse de către Eduard Bulat și Serghei Perju, care au fost eliminați din concurs. Nu este clar deocamdată ce se va întâmpla dacă instanța de judecată va stabili că excluderea din competiție a fost neîntemeiată. 

CSP a primit lista scurtă a candidaților selectați în baza concursului organizat de comisia de experți, în frunte cu fostul ministru al Justiției Olesea Stamate. Anterior, rezultatele acestui concurs au fost anulate de predecesoarea lui Fadei Nagacevschi.

правосудие - Sputnik Moldova
Societate
Proba interviului pentru candidații la șefia Procuraturii: Decizia CSP

Noul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi, a declarat că nu au existat motive pentru anularea concursului de selectare a candidaților la funcția de procuror general. El a precizat că decizia a fost luată de Olesea Stamate, cu încălcarea legii.

În context, ministrul a declarat că legea îl obligă să recunoască rezultatele comisiei de experți și să transmită candidaturile la CSP. Oleg Crîșmaru, Vladislav Gribincea, Veaceslav Soltan și Alexandr Stoianoglo sunt cei patru pretendenți care au fost propuși Consiliului Superior al Procurorilor spre examinare.

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:|Facebook |Twitter |VK|Odnoklassniki |Instagram

Fluxul de știri
0