Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia a transmis Ucrainei navele reținute anul trecut în Kerci

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Federația Rusă i-a returnat Ucrainei cele trei nave care au fost reținute în anul 2018, în strâmtoarea Kerci.

Luni, Moscova i-a transmis Kievului cele trei nave ale flotei ucrainene care au fost reținute în regiunea strâmtorii Kerci în anul 2018, după ce au violat frontiera de stat a Rusiei, a anunțat MAE al Rusiei. 

Luni, Rusia i-a returnat Ucrainei cele trei nave militare ale flotei ucrainene, care au fost reținute în regiunea strâmtorii Kerci din cauza că au violat frontiera de stat,

”Pe 18 noiembrie a avut loc transmiterea către partea ucraineană a celor trei nave ale flotei navale ale Ucrainei, care au trecut ilegal frontiera de stat a Federației Ruse în noiembrie 2018, în cadrul unei provocări intenționate a Kievului în regiunea strâmtorii Kerci, fiind reținute de forțele de ordine rusești”, spune MAE al Rusiei într-un comunicat.

Три корабля ВМС Украины пересекли российскую границу - Sputnik Moldova
Rusia
Putin, despre provocarea din strâmtoarea Kerci
„Navele respective reprezintă probe în dosarul penal instrumentat în Rusia, cu privire la traversarea ilegală a frontierei noastre. Transmiterea lor spre păstrare părții ucrainene a devenit posibilă în legătură cu faptul că organele competente ale Rusiei au întreprins toate măsurile de investigație în raport cu aceste nave, astfel că aflarea lor pe teritoriul Federației Rusiei pentru continuarea investigației nu mai este necesară”, subliniază în comunicat diplomația rusească.

În același timp, se menționează că „partea rusă va curma dur orice provocări la frontierele ei, inclusiv pentru a-și asigura securitatea navigației în conformitate cu legislația rusă, acordurile bilaterale și alte norme ale dreptului internațional”.

Urmăriți mai multe detalii în materialul video realizat de Sputnik. 

Fluxul de știri
0