Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cine este Veaceslav Soltan, candidat la funcția de procuror general

© Photo : Facebook / Veaceslav SoltanVeaceslav Soltan
Veaceslav Soltan - Sputnik Moldova
Abonare
Consiliul Superior al Procurorilor a primit lista scurtă a candidaților selectați în baza concursului organizat de comisia de experți. Din această listă face parte și Veaceslav Soltan. Iată cine este.

CHIȘINĂU, 19 nov – Sputnik. Veaceslav Soltan, activează în cadrul Procuraturii Generale în calitate de de procuror-șef al Secției tehnologii informaționale și combaterea crimelor cibernetice din cadrul Direcției urmărire penală și criminalistică. Anterior a ocupat funcția de șef-interimar ai aceleiași secții.

Фадей Нагачевский - Sputnik Moldova
Politică
Nagacevschi, despre concursul de selectare a candidaților la funcția de procuror general

Activitatea în cadrul Procuraturii a început-o în 2002 în calitate de specilist pe mijloacele electronice de calcul a PG. Asta după ce opt ani a fost angajat ca operator de sisteme operaționale la întreprinderea de stat „Spațiile Verzi”.

A realizat mai multe proiecte electronice la Procuratura Generală, cum ar fi pagina web a site-ului procuratura.md, sistemul informațional automatizat al organelor de drept „Urmărire penală — E-Dosar”, proiectul de videoconferințe și altele.

A absolvit Universitatea Tehnică și Universitatea de Stat. Deține diplome de lincență în drept și tehnologii informaționale. Soltan predă dreptul penal la ciclul masterat la USM. Vorbește trei limbi străine: rusa, engleza și franceza.

Fluxul de știri
0