Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Numiri și demisii la prima ședință a Guvernului Chicu

© Sputnik / Rodion ProcaMiniștri în guvernul Chicu
Miniștri în guvernul Chicu - Sputnik Moldova
Abonare
Prima ședință a Guvernului Chicu a început cu demiterea și numirea mai multor secretari de stat. Iată cine sunt noii demnitari ai Guvernului.

CHIȘINĂU, 19 nov - Sputnik. Noul Cabinet de Miniștri s-a întrunit în prima ședință. În debutul acesteia, premierul Ion Chiuc le-a cerut miniştrilor să-şi formeze în următoarele zile echipele pentru a asigura o transparență maximă a activității ministerelor. 

"Trebuie să fim mereu cu oamenii, cu mediul de afaceri, parteneri, astfel încât să setăm activitatea noastră la necesităţile cetăţenilor”, a declarat Ion Chicu. 

Prima ședință a Cabinetului de miniștri a început cu demișii și numiri în funcții. Liliana Iaconi a fost numită secretară generală al Guvernului de către Ion Chicu.

Premierul Ion Chicu a discutat astăzi cu oamenii de afaceri din Orhei - Sputnik Moldova
Politică
Premierul Chicu promite să nu majoreze taxele pentru oamenii de afaceri

Astfel, Vitalie Tarlev şi Mihai Lupaşco au fost numiţi secretari de stat la ministerul Economiei şi Infrastructurii. Alexandru Sonic, Ionela Costachi, Svetlana Dogotaru au fost eliberaţi din funcţia de secretar de stat la ministerul Economiei și Infrastructurii în baza cererii de demisie. Sergiu Luca, Dumitru Udrea şi Viorelia Lazăr au fost eliberaţi din funcţia de secretar de stat la ministerul Finanţelor. Aceștia au depus cererea din propria iniţiativă. 

Tatiana Ivanicichina, Angela Voronin şi Dorel Noroc au fost numiţi secretari de stat la Ministerul Finanţelor. Secretar general al Ministerului Finanţelor a fost numit Iurie Paşînschi. Liliana Iaconi a fost numită secretar general al Guvernului. Iaconi a activat în cadrul ministerului Finanţelor. 

Fluxul de știri
0