Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Diacov, despre demiterea Guvernului Sandu și votul pentru Chicu: ”Noi nu ne-am dorit ...”

© Sputnik / Miroslav RotariDumitru Diacov
Dumitru Diacov - Sputnik Moldova
Abonare
Democrații au votat alături de socialiști pentru demiterea Guvernului Sandu. Cu toate acestea, cele două formațiuni insistă că nu există o majoritate parlamentară, ci doar un Guvern tehnocrat.
Diacov, despre demiterea Guvernului Sandu și votul pentru Chicu: ”Noi nu ne-am dorit ...”

Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, spune că democrații nu au dorit  debarcarea Guvernului Sandu, ci preferau ca Blocul ACUM să rămână la guvernare toți patru ani de zile.

”Noi nu ne-am dorit debarcarea Guvernului Sandu, însă așa a ieșit. Noi eram siguri că moțiunea democraților nu va trece în Parlament. Acest guvern putea fi salvat, dacă venea la Partidul Democrat și se discuta”, a declarat Dumitru Diacov în cadrul emisiunii ”Logica Puterii ” de la Sputnik Moldova.

Referindu-se la sinceritatea votului acordat Guvernului condus de Ion Chicu, Dumitru Diacov spune că acțiunile sale pot fi privite din două unghiuri – argumentul principal a fost evitarea alegerilor anticipate.  

”Dacă din punct de vedere că nu dorim alegeri anticipate am votat din toată inima, însă din punctul de vedere al eficienței și încrederii că acest Guvern este în stare să rezolve mai multe probleme, atunci singur că avem și noi îndoieli”, spune Diacov.

Totodată, Dumitru Diacov a vorbit despre credibilitatea Guvernului minoritar condus de Ion Chicu, menționând că acest Executiv are în spate un partid politic.

”Noi am avut experiența unui Guvern minoritar, este unul foarte vulnerabil, ușor de atacat, nimeni nu vrea să vorbească și să sprijine un astfel de Executiv. Însă noi avem un Guvern minoritar sprijinit de un partid politic, vorbim de PSRM și președintele țării”, a mai adăugat Diacov.

Amintim că marți socialiștii și democrații au demis Guvernul Sandu, după ce fostul Executivul și-a asumat răspunderea pentru modificarea legii procuraturii în ceea ce ține înaintarea candidaților la funcția de procuror general. La doar o zi după demiterea Guvernului Condus de Maia Sandu, a fost instaurat un alt cabinet de miniștri, condus de consilierul prezidențial Ion Chicu.

Fluxul de știri
0