Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prețul euro și dolarului – în creștere: Cât costă valuta la casele de schimb și cursul BNM

© Sputnik / Miroslav RotariКурс валют
Курс валют - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Prețul dolarului a crescut cu 2 bani, iar euro s-a scumpit cu tocmai 10 bani astăzi, comparativ cu cotațiile valutare oficiale de la sfârșitul săptămânii trecute. Leul moldovenesc continuă să se deprecieze și la începutul acestei săptămâni. Prețul valutei la bănci.

CHIȘINĂU, 18 nov – Sputnik. La cursul valutar al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) pentru luni, 18 noiembrie, un dolar american echivalează cu 17,60 lei, un euro – cu 19,42 lei, o hrivnă ucraineană – cu 73 de bani, un leu românesc – cu 4,07 lei moldovenești, o rublă rusească – cu 27 de bani.

Casele de schimb valutar ale băncilor din Chișinău cumpără luni, 18 noiembrie, dolarul cu 17,42 – 17,44 lei și îl vând cu 17,60 – 17,65 lei. Prețul de cumpărare pentru euro afișat de unitățile de schimb valutar este de 19,24 – 19, 27 lei, iar cel de vânzare constituie 19,44 – 19,53 lei.   

Săptămâna trecută, leul moldovenesc s-a depreciat lent, dar continuu în raport cu principalele valute de referință. De luni, 11 noiembrie, până vineri, 15 noiembrie, conform cotațiilor BNM, prețul euro a crescut cu 12 bani, iar al dolarului – cu 16 bani.

În săptămâna precedentă, dimpotrivă, euro și dolarul s-au ieftinit considerabil pe piața valutară a Republicii Moldova. La cursul BNM, prețul euro scăzuse cu tocmai 24 de bani, iar dolarul se ieftinise cu aproape 12 bani până la 8 noiembrie.

Fluxul de știri
0