Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Premierul Ion Chicu pleacă din țară: Unde va ajunge săptămâna aceasta

© Sputnik / Rodion ProcaИон Кику
Ион Кику  - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul Ion Chicu va merge în această săptămână în Federația Rusă, dar și la sediul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

CHIȘINĂU, 18 nov – Sputnik. Premierul Ion Chicu va întreprinde în această săptămână mai multe vizite oficiale. Acesta se va întâlni mai întâi cu președintele Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, la invitația oficialului BERD. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Chicu după întâlnirea cu șeful statului și președintele Legislativului. În ziua de vineri, premierul va participa la un forum investițional, important pentru Republica Moldova, pe platforma Parteneriatului Estic. Totodată, Chicu urmează să meargă și la Moscova.

„Voi întreprinde o vizită la Moscova care a fost agreată de mult timp între prim-miniștrii Federației Ruse și Republicii Moldova, dar, din motive nu prea înțelese pentru mine, așa și nu a avut loc, deși relațiile economice cu Federația Rusă sunt foarte importante pentru Republica Moldova și s-au acumulat un număr mare de probleme critice care sunt pe agenda discuțiilor, printre care problema transportatorilor, exportul produselor agroalimentare, aprovizionarea cu gaze naturale, dar și de extinderea produselor spre export”, a menționat Ion Chicu.

Unde și-a petrecut această duminică noul premier Ion Chicu – Foto>>>

Premierul a anunțat că pentru ziua de joi este planificată ședința Comisiei pentru Situații Excepționale la care vafi discutată pregătirea țării pentru perioada de iarnă, în special pe domeniul siguranței rutiere.

Fluxul de știri
0