Masacru în SUA: Patru persoane ucise în urma unui atac într-un supermarket

CC0 / Pixabay / NestoR019 / Pistol
Pistol - Sputnik Moldova
Abonare
Patru persoane au fost ucise astăzi într-un atac armat care a avut loc într-un supermarket al lanţului de magazine Walmart din oraşul Duncan, au anunţat media locale citând surse ale poliţiei din acest oraş aflat în statul Oklahoma din centrul Statelor Unite.

BRUXELLES, 18 nov - Sputnik, Daniela Porovăț. Potrivit şefului poliţiei locale, Danny Ford, citat de televiziunea locală TNN-ABC, patru persoane au fost ucise în afara supermarketului şi autorul atacului se află printre victime.

Ca în anii '90 - Sputnik Moldova
Politică
Ca în anii '90: Atac tâlhăresc la Botanica - un bărbat a fost rănit (Video)

Şcolile din zonă au fost închise pentru scurt timp la solicitarea poliţiei, au precizat autorităţile locale.

Atacurile armate au devenit ceva uzual în SUA. Un alt atac armat a avut loc duminică seara în această țară, când patru bărbaţi tineri au fost ucişi şi alte şase persoane au fost rănite într-un „atac armat în masă” care a avut loc într-o reşedinţă din oraşul Fresno, în statul american California, a anunţat poliţia locală.

Conform primelor elemente ale anchetei disponibile, unul sau mai mulţi suspecţi au intrat într-o reşedinţă unde se adunaseră circa 35 de persoane, între care şi copii, pentru a urmări un meci de fotbal în cadrul „unei reuniuni de familie”, a explicat presei Michael Reid, responsabil al poliţiei din Fresno.

Atacatorul sau atacatorii „au deschis apoi focul în curtea din spate, unde se aflau majoritatea persoanelor, împuşcând zece dintre ele”, a adăugat el.

Trei persoane au murit la faţa locului, „toate fiind bărbaţi cu trăsături asiatice, cu vârste între 25 şi 30 de ani”, iar o a patra, transportată în stare critică la spital, a murit din cauza rănilor.

Alte şase persoane au fost rănite, fără ca viaţa să le fie în pericol, a subliniat purtătorul de cuvânt al poliţiei.

Autorul sau autorii atacului, încă neidentificaţi, au fugit, iar poliţiştii încearcă să le dea de urmă analizând imaginile camerelor de supraveghere şi interogând numeroşi vecini care au dat semnalul de alarmă auzind focurile de armă, duminică, în jurul orei locale 18.00 (luni, ora 02.00 GMT).

Fluxul de știri
0