Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce le promite primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, tinerilor din Capitală

© Photo : Facebook / Iv CebanConferința municipală Chișinău a consiliilor locale de tineret
Conferința municipală Chișinău a consiliilor locale de tineret - Sputnik Moldova
Abonare
Noul primar general al municipiului Chișinău a participat astăzi, de Ziua Internațională a Studenților, la conferința municipală a consiliilor locale de tineret.

CHIȘINĂU, 17 nov - Sputnik. El a anunțat pe pagina sa de Facebook că în prezent există astfel de consilii doar în sectorul Ciocana și în șase suburbii.

"Am spus în cadrul conferinței că îmi propun ca, până la sfârșitul anului 2020, să creăm consilii în fiecare localitate a municipiului Chișinău și în fiecare sector al capitalei", a anunțat Ceban.

El,  mai promis că va crea o platformă de comunicare continuă pe lingă Primărie: "Pentru proiecte de participare, dezvoltarea educației nonformale și programe de tineret, vom aloca din bugetul Primăriei suma de 3 milioane de lei cel puțin în acest sens. Aștept propuneri concrete".

Primarul general al municipiului Chișinău le-a povestit tinerilor că în perioada în care a activat la Ministerul Educației, Tineretului și Sportului a reușit, împreună cu echipa, să creeze 82 de centre și consilii de tineret, practic în fiecare localitate din țară.

"Mulțumesc foștilor colegi din organizații de tineret: Iosif Moldovanu, Viorel Babii, Sergiu Tomșa, MEGu, Tudor Darie, Vera Țurcanu și mulți alții, pentru că împreună am crescut mulți lideri. Tinerii de astăzi sunt liderii de mâine", a mai scris Ion Ceban.

Fluxul de știri
0