Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Euro - scumpire semnificativă: Cursul valutar BNM pentru 16-18 noiembrie

© Sputnik / Miroslav RotariКурс валют
Курс валют  - Sputnik Moldova
Abonare
Pentru zilele de sâmbătă și duminică sunt valabile cotațiile valutare oficiale anunțate pentru vineri. Banca Națională a făcut public și cursul valutar pentru luni, 18 noiembrie. Cotația euro va crește cu 10 bani la începutul săptămânii viitoare.

CHIȘINĂU, 16 nov – Sputnik. Pentru zilele de weekend rămân valabile cotațiile valutare oficiale anunțate pentru vineri. Astfel, la cursul valutar al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) pentru 16 și 17 noiembrie, un dolar american echivalează cu 17,58 lei, un euro – cu 19,32 lei, o hrivnă ucraineană – cu 72 de bani, un leu românesc – cu 4,05 lei moldovenești, o rublă rusească – cu 27 de bani.

BNM a publicat și cursul valutar oficial pentru luni, 18 noiembrie, conform căruia prețul dolarului va crește cu 2 bani, iar euro se va scumpi cu tocmai 10 bani. Astfel, leul moldovenesc va continua să se deprecieze și la începutul săptămânii viitoare.

De luni, 11 noiembrie, până vineri, 15 noiembrie, conform cotațiilor BNM, prețul euro a crescut cu 12 bani, iar al dolarului – cu 16 bani. Leul moldovenesc se depreciază lent, dar continuu de la începutul săptămânii în raport cu principalele valute de referință.

Săptămâna trecută, dimpotrivă, euro și dolarul s-au ieftinit considerabil pe piața valutară a Republicii Moldova. La cursul BNM, prețul euro scăzuse cu tocmai 24 de bani, iar dolarul se ieftinise cu aproape 12 bani.

Fluxul de știri
0